Loading...

Onze
werkwijze

Onze
werkwijze

Onze werkwijze

Bouwen is een avontuur, maar eentje waar u zich best goed op voorbereidt! Wij zijn daarin graag uw gids. Elke situatie is verschillend, maar doorgaans verloopt de samenwerking als volgt:

1. Kennismaking

Als u bouw- of verbouwplannen hebt, dan nodigen we u graag uit op ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek. We tonen u een aantal voorbeelden van hoe een typische houtskeletbouw wordt opgebouwd en geven u een woordje uitleg bij onze manier van werken. Als u in dit stadium nog geen architect hebt gekozen, geen probleem. Wij verwijzen u met plezier door naar een aantal architecten met wie we in het verleden al op een aangename manier hebben mogen samenwerken.

Zijn uw plannen al wat concreter en hebt u reeds een voorontwerp of een definitief bouwplan in handen? In dat geval nemen we de plannen graag met u door om een offerte op maat te kunnen opmaken. Gaat u verbouwen, dan komen we ook graag eens een kijkje ter plaatse nemen om de situatie zo goed mogelijk te kunnen inschatten.

2. Offerte

Op basis van ons gesprek stellen we een prijsofferte op en waar nodig vragen we offertes en informatie van onderaannemers op. Wij lichten onze offerte steeds graag toe om vragen en/of opmerkingen te beantwoorden. Wij geven u ook een indicatie van onze planning zoals die er op dat moment uitziet.

3. Planning

Na akkoord met de offerte kan een definitieve planning worden opgemaakt en zitten we nog een of meerdere keren samen voor een gedetailleerde bespreking van uw project. Uw architect en andere betrokken partijen (leveranciers van ventilatie, buitenschrijnwerk, enz.) zijn ook steeds welkom bij deze besprekingen.

Om te kunnen starten met het uittekenen van het project hebben we heel wat informatie nodig, zoals de hoogte van de binnendeuren, de gewenste opbouw van de vloeren, waar er screens moeten worden voorzien, om maar enkele voorbeelden te noemen. Dat zijn zaken die we in deze gesprekken graag met u overlopen.

4. Uittekenen van het 3D-model

Op basis van de plannen van de architect, het verslag van de EPB-verslaggever, het ventilatietraject en uw eigen input wordt het project met gespecialiseerde software volledig uitgetekend tot een driedimensionaal model. Alle bouwknopen en verbindingen worden uitvoerig geanalyseerd en geoptimaliseerd. Na controle door de stabiliteitsingenieur wordt het bouwproject opgedeeld in afzonderlijke schakelbare bouwelementen en in uitvoeringstekeningen omgezet. In dit stadium worden ook alle nodige materialen besteld. Als ook de ramen in onze opdracht zitten, worden deze meteen mee ingetekend en vervolgens in ons eigen werkhuis geproduceerd (als het om houten ramen gaat) of besteld bij de leverancier (in het geval van aluminium of pvc).

3D-model

5. Voorbereiding en productie

Als de tekeningen klaar zijn en de nodige materialen zijn geleverd, dan worden de bouwelementen in ons eigen werkhuis geassembleerd, gecontroleerd en klaargezet voor transport. Het hele proces van tekenwerk en productie neemt doorgaans 2 tot 3 maanden in beslag. Op de werf kunnen ondertussen de nodige funderingswerken worden uitgevoerd.

6. Naar de werf

Wanneer de funderingswerken zijn afgerond, worden eerst de kimblokken geplaatst volgens een gedetailleerd kimblokkenplan. Daarna volgt de houtskeletbouw: de bouwelementen worden naar de werf getransporteerd waar ze volgens plan worden geplaatst.

Het optrekken, isoleren en luchtdicht maken van een woning neemt gemiddeld 7 tot 10 werkdagen in beslag afhankelijk van de complexiteit en de omvang. Als de ramen in onze opdracht zitten, worden deze bij voorkeur meteen na de constructie geplaatst, zodat uw woning binnen de drie weken helemaal dicht is.

7. Afwerking

Nu de constructie staat, kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant aan de afwerking worden begonnen. De bouw is immers volledig droog. Afhankelijk van onze afspraken komen we in een later stadium (nadat alle leidingen en ventilatie zijn ingewerkt) terug voor de verdere afwerking van het skelet. Meer concreet gaat het dan om het isoleren en dichtzetten van de wanden, het plaatsen van plafondlatten en het plaatsen van gipskarton- of gipsvezelplaten. Als de klant dat wenst, kan hij deze werken ook voor eigen rekening nemen.

In een sleutel-op-de-deurformule voeren wij alle werken uit van A tot Z.

8. Naservice

Wanneer de werken afgerond zijn, blijven wij steeds bereikbaar. We beantwoorden eventuele vragen en helpen u graag verder met tips en adviezen.